Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ημαθία, 1918-2018: 100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Το νέο αφιέρωμα του 36ου τεύχους των “Χρονικών”





Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφάσισε να ορίσει το 36ο τεύχος των “Χρονικών» επετειακό. Ως εκ τούτου, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και σε άλλους ερευνητές να συντάξουν άρθρα σχετικά με την Ημαθία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Οι συντάκτες καλούνται να αναδείξουν πτυχές του «Μεγάλου Πολέμου» τονίζοντας τη σημασία που το συγκεκριμένο γεγονός - ορόσημο είχε στην καθημερινότητα των Ημαθιωτών και στην Ιστορία της Ημαθίας. Ανάμεσα στους στόχους του επετειακού τεύχους είναι να φωτισθούν οι επιπτώσεις του Πολέμου για την Ημαθία στο πλαίσιο των γενικότερων πολιτικών αναταράξεων, που είχαν ανακύψει λόγω της σύγκρουσης Βενιζέλου-Κωνσταντίνου.

Ο μέγιστος αριθμός σελίδων των άρθρων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 10, ενώ θα γίνεται χρήση της γραμματοσειράς Cambria σε μέγεθος 12, μονό διάστιχο και περιθώρια σελίδων τουλάχιστον 2.5 cm και στις 4 πλευρές της σελίδας μεγέθους Α4.

Η υποβολή των άρθρων θα συνοδεύεται από: α. Στοιχεία του συντάκτη, β. Τίτλο άρθρου, γ. Σύντομη Περίληψη, δ. Λέξεις ευρετηρίου, ε. Κείμενο, στ. Βιβλιογραφικές παραπομπές, ζ. Πίνακες, εικόνες, αρχειακό υλικό.

Η υποβολή των άρθρων θα γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. xronika_emipi@yahoo.gr με την ένδειξη «Για τα Χρονικά». Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15.12.2018, ώστε τα άρθρα να ελεγχθούν έγκαιρα από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου