Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου...": Η Βέροια στα Οθωμανικά χρόνια

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, η πρώτη ενότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. "Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου, Η Βέροια στα Οθωμανικά χρόνια".
Στην πρώτη ενότητα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την άλωση της πόλης από του Οθωμανούς, για το πρόσωπο που οδήγησε τους κατακτητές στην πόλη, για το μυθικό πρόσωπο της Βασίλισσας Βεργίνας καθώς επίσης και για τη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά τη μετακίνηση και εγκατάσταση Οθωμανικών και Εβραϊκών πληθυσμών στην πόλη. Τέλος μέσα από ένα παιχνίδι εικόνων είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τη Βέροια του τότε με τη Βέροια του σήμερα. Υπεύθυνη της ενότητας ήταν η φιλόλογος και γραμματέας της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Ολυμπία Μπέτσα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά συνομίλησαν με τον συγγραφέα κ. Θωμά Γαβριηλίδη.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Βέροια των Οθωμανικών χρόνων, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00, με τη δεύτερη ενότητα η οποία αφορά την Οθωμανική αρχιτεκτονική και τα ιστορικά κτήρια της Βέροιας, όπως το Δημαρχείο, το Μεντρεσέ Τζαμί, το 3ο Δημοτικό Σχολείο κ.α. Πρόκειται για κάποια από τα πολλά ιστορικά κτίρια της Βέροιας, τα οποία χτίστηκαν κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας στην πόλη μας. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός και μέλος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Αρίστη Κουκουρίκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου