Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επιστολή της Ε.Μ.Ι.Π.Η. προς τους εισηγητές του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου


Προς
Τις αξιότιμες εισηγήτριες και τους αξιότιμους εισηγητές
 του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ημαθία

ΘΕΜΑ: Έκδοση πρακτικών του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ημαθία της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Αξιότιμες -  αξιότιμοι,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ε.Μ.Ι.Π.Η. αποφάσισε να εκδώσει τα πρακτικά του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ημαθία, προκειμένου να δοθεί με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα, τόσο στο επιστημονικό όσο και στο αναγνωστικό κοινό, να πληροφορηθεί για τα αποτελέσματα των εργασιών του Συνεδρίου. Λόγω  του μεγάλου αριθμού των εισηγήσεων και του όγκου του υλικού που υπολογίζεται να συγκεντρωθεί, η έκδοση των πρακτικών είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί σε περισσότερους από ένα τόμους, ανάλογα με τη θεματική συνάφεια των μελετών.
Θεωρούμε ότι το όριο των 30 σελίδων (με 12 γραμματοσειρά και μονό διάστιχο) για το κείμενο της ανακοίνωσης και των 20 φωτογραφιών, σχεδίων, χαρτών κ.λ.π. είναι αρκετά ικανοποιητικό για τους περισσότερους εισηγητές. Τα παραπάνω όρια τίθενται προκειμένου να υπάρχει, κατά το δυνατό, ομοιομορφία στις προς δημοσίευση ανακοινώσεις, χωρίς ωστόσο να λειτουργούν περιοριστικά, με την αυστηρή έννοια του όρου.
Εισηγητές οι οποίοι θεωρούν ότι το παραπάνω πλαίσιο δεν αρκεί για την πλήρη παρουσίαση των ερευνητικών τους πορισμάτων μπορούν σε συνεννόηση με την ΕΜΙΠΗ να υπερβούν των αριθμό των διαθέσιμων σελίδων του κειμένου ή του συνοδευτικού υλικού. Εντούτοις, λόγω του ούτως ή άλλως πλούσιου υλικού του Συνεδρίου, σας παρακαλούμε να εστιάσετε, όσο αυτό είναι εφικτό, σε βασικά πορίσματα και συμπεράσματα.
Οι προς δημοσίευση ανακοινώσεις (για λόγους ομοιομορφίας) θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες δημοσίευσης που ισχύουν και για το Επιστημονικό Περιοδικό της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Μελετήματα Ημαθίας (βλ. http://emiph.blogspot.com/p/blog-page_05.html).
Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να αποστείλετε στην ηλεκτρονική Διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. synedrio_emipi@yahoo.gr το κείμενο και το συνοδευτικό υλικό της ανακοίνωσής σας, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2011. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να είστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί (το οποίο θεωρούμε ότι είναι αρκετά διευρυμένο), προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα αποτελέσματα.

Με τιμή,
Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Εμμανουήλ Ξυνάδας                                   Ολυμπία Μπέτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου